Zondag 24 november waren de verwachtingen hoog gespannen. Het was eindelijk zo ver. Sinterklaas en zijn pieten zouden onze vereniging bezoeken. ’t Pröpke had van te voren al hard gewerkt om het lokaal gezellig en feestelijk aan te kleden. En met succes! Het was echt heel erg gezellig geworden.

Om 3 uur zaten 17 kinderen, groot en klein, vol spanning met hun papa’s, mama’s, opa’s en oma ’s te wachten tot het eindelijk zo ver was dat hij komen. Met de neuzen tegen het glas gedrukt stonden ze te wachten tot hij eindelijk toch écht kwam. Toen Sint en zijn Pieten eindelijk daar waren en iedereen goedendag gezegd hadden, ging Sint zich prinsheerlijk zitten in  de stoel die al voor hem klaar stond en werden alle kinderen naar voren geroepen. Na een welkomstwoordje door de voorzitter en een paar sinterklaasliedjes, werden alle kindjes een voor een naar voren geroepen voor een kort gesprekje met de Sint.

Toen uiteindelijk alle kindjes bij Sinterklaas geweest waren, werden nóg 3 kindjes naar voren geroepen, of beter gezegd… onze 3 sappeurs! Sinterklaas had namelijk vernomen dat deze grote jongens pas geïnstalleerd waren, maar dat er nog iets ontbrak aan hun uniform. Dus dichtpiet had samen met malle pietje hard zijn best gedaan om hun uniform toch compleet te krijgen. Na een mooie gedicht, kregen deze 3 grote jongens de grootste cadeaus die lagen te wachten en mochten ze samen met de andere kinderen open maken. Maar oeps… de rugzakken die ze kregen, waren een beetje klein uitgevallen.. Die malle pietje toch… Nadat iedereen uitgelachen was en alle kindjes samen met hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s Sinterklaas en zijn Pieten bedankt en uitgezwaaid hadden, werd er nog gezellig na gekletst onder genot van een drankje.

 

20191124_164757(0)

Joomla templates by a4joomla