Thei v.Oijen

Dinsdag 17 december ontvingen wij het droevige bericht dat Thei van Oijen op 88jarige leeftijd is overleden.

Thei werd in 1946 op 15jarige leeftijd lid van onze schutterij dat net weer hestellend was van de oorlog. In 1956 toen onze vereniging voor het eerst geüniformeerd was werd Thei commandant. Deze functie heeft hij 40 jaar tot 1996 met trots uitgevoerd. In 1963 werd Thei secretaris en dit in een tijd dat er nog geen computers waren en de werkdagen langer duurde dan nu. Thei heeft deze functie 35 jaar tot 1998 gedaan. In 1969 werd  Thei gekozen tot bestuurslid van de Schuttersbond Juliana Noord en Midden Limburg.

In deze functie was Thei de grote voorvechter voor gelijkheid binnen het Schutters en Gilde wezen en het was dan voor ons niet vreemd dat de vrouwen bij onze eigen vereniging achter het vaandel mochten lopen en mee mochten schieten. Dit was toentertijd binnen de OLS federatie echt een unicum en heden ter dagen een steeds normaler beeld.

Voor al zijn inzet voor onze vereniging en het Schutters en Gilde wezen is Thei hiervoor dan ook op 4 november 2006 door de toenmalige burgemeester dhr.Bruls onderscheiden in de orde van Orange Nassau.

Op vrijdag 27 december aanstaande zullen we voor de laatste keer afscheid nemen van Thei van Oijen bij Crematorium Nedermaas te Geleen.

Zijn uitvaart vindt plaats om 13.30 uur.

Het adres van Crematorium Nedermaas is:

Vouershof 1

6161 DB Geleen

Joomla templates by a4joomla