De Jap 日本語

de japHieronder zijn de berichten te lezen van De Jap; iemand die onze vereniging altijd en overal volgt en hier verslag van uitbrengt. Wie de Jap is, zal altijd wel een raadsel blijven. Mochten jullie het weten, laat het ons dan weten. Maar willen we het eigenlijk wel weten?... 

Veel plezier met het lezen van zijn berichten:

Op zondag 26 mei 2019 organiseerde Broederschap St. Urbanus in Belfeld het 1ste Bondsschuttersfeest van de schuttersbond Juliana.

Tijdens de optocht behaalde wij de volgende prijzen,

2de  plaats Beste houding militair uniform.
2de  plaats Mooiste geheel militair uniform.
1ste  plaats Beste defilé militair uniform.
1ste prijs Beste Bordjesdrager (Jordin Elbers).
3de   prijs Beste Commandant (Gé Arts).
 
Met schieten behaalde wij de volgende plaats;
A-schutters gedeelde 1ste plaats
B-schutters 3de  plaats. 
C-schutters 1ste  plaats.
Met als gevolg, dat we zelfs na jaren weer de dagprijs gewonnen hebben!
 
En ten slotte is ons jeugdlid Puck Ramaekers Jeugd Bondskoning geworden met de windbuks voor de jeugd 5 t/m 8 jaar.
 

Puck

Zaterdag 18 mei hadden wij onze 2de onderlingschieten met onze zuster verenigingen uit Venlo, Blerick, Reuver, Belfeld en Tegelen. Primeur deze middag was dat ook de jeugd aanwezig was en zij zelf een onderlinge wedstrijd hadden met de windbuks. Er waren 9 jeugdleden aanwezig en het ging er zeer professioneel en geconcentreerd aan toe.  Na diverse rondes geschoten te hebben was Mike de Winden de uiteindelijke winnaar deze middag. Buiten met de grote buks Behaalde de A-klasse de 3de prijs, de B-Klasse de 1ste prijs en de C-klasse de 2de prijs.

Na het enthousiasme van de jeugd kunnen wij concluderen dat wij hier over moeten nadenken om dit op alle onderlingen schieten te verwezenlijken.

 

DSC04223

 Het winterschieten 2018-2019 zit erop. De eerste keer was in 2014, we hebben er nu dus 5 seizoenen op zitten. Spannend was het afgelopen zaterdag van het begin tot het einde.

 
Dagwinnaars werden Eveline Willems (108 in de A), Herman Marx (105 in de B) en Luc Tomassen (106 in de C).
Luc moest hiervoor nog wel eerst kavelen met Astrid, 45 tegen 44. Jeu Schreurs (ook 106 in de A) schoot met kavelen 43 punten. Dagwinnaars totaal werden Eveline, Luc en Astrid.
 
Dan de competitie.
Aan het begin van de avond stond vast dat Herman Marx in de B en ondergetekende in de A kampioen zouden worden.
In de C leek Dennis Ramaekers kampioen te worden maar kon Astrid nog in punten gelijk komen. En dat gebeurde dus ook. Er moest gekaveld worden en daarmee trok Astrid aan het langste eind: 47 tegen 45. Hiermee werd Astrid dus kampioen in de C. Astrid en Dennis Ramaekers promoveren naar de B.
 
In de B stonden Pascal en Ton met hetzelfde puntenaantal op plaats 2 en moesten dus kavelen voor promotie. Pascal schoot 45 punten en Ton 42. Vervolgens moest Pascal kavelen met Piet Spoelstra voor een plaats in de A. Ook hier toonde Pascal zich de sterkste: 46 tegen 43. Hierdoor promoveren Herman en Pascal naar de A. 
 
Wim Ambaum en Piet Spoelstra schieten volgend seizoen in de B. Jan Poulissen en Henk Willemsem in de C.
De volgende wintercompetitie hebben we ook een D-klasse.
  

Winterkampioen 2018

Zaterdag 05 januari nieuwjaarsreceptie en winterkoning schieten. Vanaf 17:30 uur gingen de poorten open en kwamen de leden langzaam binnen gedruppeld. Nadat iedereen aanwezig was en onze voorzitter Ton Peeters de Smokers naar binnen verzocht hete hij iedereen welkom en gaf een korte revue over het schuttersseizoen 2018. Rond de klok van 20:30 uur werd begonnen met het vogel schieten en net zoals bij het vogel schieten buiten werden er nu ook openingsschoten gelost maar niet door onze genodigde of onze burgemeester, nee, deze keer werden de openingsschoten door onze jeugd gedaan. Het duurde bijna 300 schoten voordat de vogel eraf ging en het was Ans v.Oijen-Camps die de vogel omlaag wist te schieten en hiermee onze winterkoning was. 

 

DSC_0172

Zaterdag 10 nov. vierde wij onze St.Martinus feest en werden onze jubilarissen in het zonnetje gezet. Om 17:00 uur werden allen geüniformeerde leden in ons clublokaal verwacht. Rond 17:15 uur stelde wij ons op en gingen onder luid tromgeroffel richting de Martinus kerk. Het is gewoon treurig om te zien dat wij als enigste vereniging in de kerk aanwezig zijn en er nog maar een handje vol kinderen binnen zitten. Waar is de saamhorigheid van de Tegelese verenigingen om dit feest gezamenlijk meer cachet te geven. Na deze ceremonie en de St.Maartens mis met de jeugd gingen we naar buiten voor de inspectie en begeleide wij St.Maarten naar de troshoop waar wij een erehaag vormden voordat het vuur ontstoken werd. Rond 20:00 uur begon het officiële gedeelte en stroomde de gasten voor onze jubilarissen langzaam aan binnen en vanuit de Schuttersbond Juliana waren Ger Heldens, Nanette Ramaekers en Gé Arts aanwezig. Vanuit de EGS was Dhr. Louis Litjens aanwezig om de jubilarissen te onderscheiden vanuit de OLS federatie en de EGS. Onze voorzitter Ton Peeters reikte eerst de medailles voor de winderkampioenen windbuks en zomerkampioen grote buks uit en had ook nog diverse Martinus speldjes. Twan Poulissen, Henk Willemsen en Rob Schouwenberg kregen alle drie de Bronzen Martinus voor hun inzet binnen onze vereniging. Toen was het de beurt aan onze jubilarissen, Piet Dekkers werd onderscheiden voor zijn 60 jarige lid manschap. Verder ontvingen de volgende leden de bronzen Ere-kruis van de EGS, John Tönnessen, Huub Dorssers en Flip Janssen. Allen van harte gefeliciteerd.

DSC_0379_00139

Ook ons feest comité ’t Propke reikt elk jaar de wisseltrofee uit aan leden die of iets totaal geks gedaan hebben, of moeite met fietsen hebben. Dit jaar was het de beurt aan Dennis v.Heunen, hij ontving een alcoholvrij bierpakket en een route beschrijving naar huis. Na deze onderscheiding van ’t Pröpke konden de leden hiervan gewoon weer aan hun werk want zij organiseren immers onze feesten en ook deze. Het licht werd gedoofd, de muziek ging aan en langzaam kwam het feest op gang. Het was weer een geslaagde feestavond en danken dan ook alle leden van ’t Pröpke voor deze avond die door ging tot in de late uurtjes.

 

Afgelopen dinsdag 23 oktober is Jos op 64-jarige leeftijd overleden.
 
Doorzetten en nooit opgeven was Jos zijn levensmotto.
 
Heel verdrietig om wat niet meer is, maar vol bewondering en diep respect voor de manier waarop Jos met zijn ziekte en sterven is omgegaan en het mogelijk heeft gemaakt om deze tijd heel intens met zijn Marlies te beleven.
 
De crematieplechtigheid wordt gehouden op maandag 29 oktober om 12:30 uur
in de aula van Yardenhuis Venlo, Grote Blerickse Bergenweg 30 te Venlo-Blerick
 
Zaterdag 27 en zondag 28 oktober is er gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van Jos
Tussen 14:00 en 14:45 uur in het uitvaartcentrum van Monuta Sint Martinus.
Prof. Gelissensingel 14 te Venlo
 

Pasfoto Jos

 
Zondag 02 september alweer het 3de en laatste Bondsschuttersfeest van dit jaar, de organisatie was in handen van St.Lucia Horst. Het weer was ons ook deze dit Bondsfeest weer goed gezind, en gelukkig niet te heet.
 
Tijdens de optocht behaalde wij de volgende prijzen c.q. plaatsen,
Als groep;
2de  plaats mooiste geheel militair uniform.
1ste plaats beste houding militair uniform.
3de  plaats beste defilé militair uniform.
 
Over het gehele jaar gezien behaalde wij de volgende prijs c.q. plaats;
3de  plaats mooiste geheel militair uniform. (eervolle vermelding)
1ste prijs beste houding militair uniform. (zilveren schild)
2de  plaats beste defilé militair uniform. (eervolle vermelding)
 
Individueel;
1ste prijs Beste Commandant (Gé Arts).
1ste prijs beste vaandeldrager (Dennis  Reamakers).
2de  prijs Beste Bordjesdrager (Jordin Elbers).
 
Deze dag was er ook voor de jeugd van 6 t/m 15 jaar Bondskampioenschieten met de windbuks. Deze wordt geschoten in 3 leeftijd categorieën.  6 t/m 8 jaar, 9 t/m 11 jaar en 12 t/m 15 jaar.
In de leeftijd categorie 6 t/m 8 jaar hadden wij twee prijzen, Jordin Elbels behaalde de 1ste prijs en mag zich nu Jeugdkampioen 6 t/m 8 jaar noemen, maar ook onze jongste jeugd Puck Ramaekers behaalde in de jeugd categorie een 3de prijs.
 
Met schieten behaalde wij de volgende plaatsen;
A-schutters 5de plaats. 
C-schutters 5de plaats.
 
Over het gehele jaar gezien behaalde wij de volgende plaatsen;
A-schutters 5de plaats. 
B-schutters gedeelde 8ste plaats. 
C-schutters 6de plaats. 
D-schutters 5de plaats. 
 

DSC_0574

Kampioenschieten 2017 en 2018

Zaterdag 29 september werd er geschoten voor het persoonlijk kampioenschap 2017 & 2018.
Nog 9 schutters namen deel aan het kampioenschieten van 2017, en 19 schutters voor het kampioenschieten van 2018. Om 13:30 uur werken de buksen opgelegd en werd er on onderbroken doorgeschoten. Rond 16:15 uur was de kampioen van 2017 bekend. Het was Piet Spoelstra, 2de plaats Nanette Rameakers-Ubben en 3de plaats Eveline Willems-Dekkers. De strijd voor het persoonlijkkampioenschap 2018 duurde nog geen 54 minuten langer. Eveline Schouwenberg-Zwart werd kampioen 2018, Rob Schouwenberg behaalde de 2de plaats en Huub Dorssers de 3de plaats.
 
IMG_2649
 

Vrijdag 17 augustus gaven Rob Schouwenberg & Eveline Zwart hun ja woord in het schuttersmuseum in Steyl.

Rob melde zich als lid in 1992 aan bij Broederschap St.Martinus te Tegelen. Rob is 14 jaar Tamboer-Majoor geweest al 18 jaar lid van het feest comité ’t Propke, 12 jaar het beheer van de kantine voor de gezamelijke schutterijen in Tegelen gedaan en buksmeester. Hij heeft Eveline leren kennen als buurmeisje en tijdens de verhuizing van Eveline is pas echt de vonk overgeslagen. In 2011 kreeg ook Eveline het schuttersbloed en melde zich aan als lid en loopt achter in de gelederen mee. Ook zijn ze beide vaste vrijwilligers in het schuttersmuseum waar ze met veel plezier vele vrije uurtje te vinden zijn.

Ook hier waren wij als vereniging bij aanwezig om hun een serenade te brengen.

Namens bestuur en leden wensen wij het bruidspaar veel geluk en voorspoed.

 

rob 01

Joomla templates by a4joomla