De Jap 日本語

de japHieronder zijn de berichten te lezen van De Jap; iemand die onze vereniging altijd en overal volgt en hier verslag van uitbrengt. Wie de Jap is, zal altijd wel een raadsel blijven. Mochten jullie het weten, laat het ons dan weten. Maar willen we het eigenlijk wel weten?... 

Veel plezier met het lezen van zijn berichten:

Zaterdag 14 juli j.l. gaven Joëlle van Lier & Sjuul Jacobs hun ja woord in Galerij de Hoeve in Venlo.

Sjuul melde zich als lid in 2010 aan bij Broederschap St.Martinus te Tegelen. Sjuul is schutter en reserve vaandeldrager binnen de vereniging en een gewaardeerd lid. Tijdens een feestje met vrienden in 2011 heeft hij Joëlle leren kennen en vanaf die tijd was Joëlle ook met regelmaat aan de zijde van Sjuul op onze schutterswei en feestjes aanwezig. In 2017 kreeg ook Joëlle het schuttersvirus en werd lid van onze tamboers korps.

Uiteraard waren wij als vereniging hierbij aanwezig om hun een serenade te brengen.

Namens bestuur en leden wensen wij het bruidspaar veel geluk en voorspoed.

 sjuul 4

Zaterdag 23 juni voor ons de eerste keer dat wij mochten deelnemen aan het Lindeboomtreffen, deze werd georganiseerd door St.Jan Grubbenvorst. Hier mogen maar 2 zestallen per vereniging aan deelnemen, vol enthousiasme begonnen onze 12 schutters aan de wedstrijd waaraan in totaal 18 schutterijen aan deelnamen. Al snel werd er  lacherig gespeculeerd onder het motto “stel je eens voor dat…”. Nou schuttersvrienden, gewonnen hebben we niet, maar het volgend jaar mogen we het Lindeboomtreffen wel organiseren! Het veld was erg sterk, daar mogen we dus nog een beetje voor oefenen. Over wie het volgend jaar het Lindenboomtreffen mag organiseren waren alle aanwezige verenigingen het snel met elkaar eens. Ja, wij mogen deze organiseren.  

  

Lindeboomtreffen groepsfoto

Zondag 17 juni was alweer het 2de Bondsschuttersfeest, deze keer was de organisatie in handen van St.Leonardus Panningen-Egchel. Het weer was ons goed gezind, gelukkig niet te heet.

Tijdens de optocht behaalde wij de volgende prijzen,

1ste plaats Beste houding militair uniform.
2de plaatsMooiste geheel militair uniform.
2de plaats Beste defilé militair uniform.
1ste prijs Beste Bordjesdrager (Jordin Elbers).
2de prijs beste vaandeldrager (Dennis  Reamakers).
1 ste prijs Beste Commandant (Gé Arts).

2de prijs mooiste Koningin (Jamie van der Vegt-Ambaum).

Met schieten behaalde wij de volgende plaats;
B-schutters 2de plaats. 
D-schutters 2de plaats.
Jeugd 6 t/m 8 jaar met de windbuks 3de plaats Jordin Elbers. 
 
 

DSC_0037

Zondag 27 mei organiseerde wijzelff het eerste Bondsschuttersfeest van de Schuttersbond Juliana. S ’morgens vroeg waren er al leden op onze schuttersplak om maar alvast alles in gereedheid te zetten en weer anderen leden gingen al om 11:oo uur in het uniform naar het schuttersmuseum om aldaar de genodigde te ontvangen. Tijdens het ontvangst werd ook onze koningin gepresenteerd de dochter van Wim Ambaum, Jamie van der Vegt-Ambaum. 

Tijdens de optocht behaalde wij de volgende prijzen;
2de prijs beste houding militair uniform
3de prijs beste defilé militair uniform
2de prijs beste commandant militair uniform
1ste prijs mooiste koningin.
 
 

Ook onze jeugd deed het voortreffelijk met de windbuks, Jordin Elbers behaalde bij de jeugd 6 t/m 8 jaar een 2de prijs en haar zuster Djanee Elbers bij de jeugd 12 t/m 15 jaar de 1ste prijs. Geschoten hebben wij deze dag zelf niet want alle handjes moesten ingezet worden om het 1ste Bondsschuttersfeest te organiseren en dat is dan ook zeer goed gegaan.

 

2018 Wim Ambaum

Afgelopen zaterdag 28 april, het einde van het Bavaria tijdperk. Vanaf morgen 1 mei stroomt er Lindeboom door onze leidingen. Dit was voor sommige leden van ons een reden om naar het schutterslokaal te komen om hier voor de laatste maal te proosten een traantje weg te pikken en af te sluiten met Bavaria waar wij vele hoogtepunten mee beleefd hebben, denk hier vooral aan de feestjes in ons schutterslokaal, maar sommige van ons ook een paar lastige momentjes kennen. Vooral de katers en de wankelende fietsen richting huiswaarts. Maar geen zorgen uit eigen ervaring weet ik dat dit ook allemaal kan met Lindeboom.

 

maandagochtend

Zaterdag 7 april vond het jaarlijkse koningsschieten plaats van Broederschap St.Martinus Tegelen. Na eerst de nog regerende Koning Nanette Ramaekers te hebben afgehaald en een korte rondgang met een korte tussenstop bij café de Witte gingen wij gezamenlijk met onze zustervereniging St.Anthonius Tegelen naar ons schietterrein. Aldaar aangekomen werd begonnen met eerst een tweetal nieuwe leden Joëlle v.Lier & Tymen Dorssers onder het vaandel te installeren. Hierna werd onze nog regerende Koning van het zilver ontdaan. Hierna ontbrande de strijd om het nieuwe koningschap, bij het lossen van de 91ste  schot kwam de vogel naar beneden en was het Wim Ambaum die de nieuwe koning was en ons in het schuttersseizoen 2018 als koning voorgaat voor Wim is dit de eerste keer in zijn schuttersloopbaan.

Hierna volgde nog een gezellige avond in ons schutterslokaal.

Koning Wim Ambaum

Zondag 14 januari kwam de droom uit voor onze vaste reserve bordjesdrager Mike Geerlings. Even een terugblik van Mike voor diegene die Mike nog niet kennen. Mike is de kleinzoon van Theo Beurskens en net als zijn opa als hij iets doet gaat hij er de volle 100% voor. Mike liep voor het eerst mee tijdens het Bondsschuttersfeest bij St.Urbanus Belfeld op zondag 26 mei 2013 en behaalde hier al gelijk een 2de prijs. Maar ook tijdens het OLS in 2014 stond Mike zijn mannetje en hij behaald daar de 5de prijs. Nu mag Mike als jeugdduivel voorop gaan in het duivelsriek en jeugdkar op Steyl gaan trekken. Dat Mike niets aan het toeval overlaat en er ook voor zorgt dat iedereen het ook maar te weten komt is hijzelf de posters aan het ophangen in heel Tegelen en Steyl. Dat dit een succes was bleek wel uit het feit dat tijdens de receptie op zondag 21 januari waar ook een delegatie van de schutterij bij aanwezig was veel jeugdcommissies aanwezig waren. Zo waren er, De Kwas, de Wortelepin, de Oeles, Boereraod, Beerpiep, jocus en nog vele meer.  Zo zie je maar dat de jeugd de toekomst heeft en zij niet in hun hokje blijven zitten en duidelijk hun grenzen verleggen.

Mike Geerlings Jeugd Vors Lucifer 2018

Maandag 12 februari liep Broederschap St.Martinus sinds jaren weer mee in de Tegelse optocht. Vroeger begeleide de schutterij de prinsenwagen van de Oeles en dit is nog ver voor de tijd van de Jap geweest. Dus sinds vele jaren weer terug van weg geweest en nu niet als begeleiding van de prinsenwagen van de Oeles, maar we liepen voorop bij V.v. De Kaetelaers om onze eigen jeugd Vors Lucifer Mike Geerlings te begeleiden. In een zeer korte tijd werd dit een idee geboren en gerealiseerd. Dennis Ramaekers zorgde voor de wagen en aanhanger en pimpte deze geheel om voor de optocht met een eigen confetti blazer en Eveline Zwart pimpte de jassen. De dag begon met schminken en gebakken eieren met spek. Nadat iedereen de buik vol had en waren geschminkt gingen we met zijn allen naar de opstel plaats waar we welkom werden geheten door Mike. Ook hier kunnen we terug kijken op een geweldige dag van verbroedering en plezier. Dat dit niet de laatste optocht zal zijn bleek wel uit het enthousiasme van alle deelnemers.

OPtocht 2018

Zaterdag 04 nov. vierde wij onze St.Martinus feest en werden onze jubilarrisen in het zonnetje gezet. Om 17:00 uur werden allen geüniformeerde leden in ons clublokaal verwacht. Rond 17:15 uur stelde wij ons op en gingen onder luid tromgeroffel richting de Martinus kerk.  Eenmaal binnen stelde wij ons met zijn allen voor het altaar op en zegende pastoor Fr. Marc Louie M. Calo het vaandel en onze uniformen. Na deze ceremonie en de St.Maartens mis met de jeugd gingen we naar buiten voor de inspectie en begeleide wij St.Maarten naar de troshoop waar wij een erehaag vormden voordat het vuur ontstoken werd. Rond 20:00 uur begon het officiële gedeelte en stroomde de gasten voor onze jubilarissen langzaam aan binnen en vanuit de Schuttersbond Juliana waren Jos Jacobs en Gé Arts aanwezig om deze jubilarissen te onderscheiden vanuit de OLS federatie. Onze voorzitter reikte eerst de medailles voor de winderkampioenen 2016 -2017 uit en had ook nog diverse Martinus speldjes. Dennis van Huenen en Monique Arts kregen beide de Bronzen Martinus en Adré Schouwenberg de zilveren voor hun inzet binnen onze vereniging. Toen was het de beurt aan onze jubilarissen, in totaal 212 ½  jaar. Mandy Gerards 12 ½ , Ton Peeters, Rob Schouwenberg, Flip Janssen en Mien Spoelstra 25 jaar, John Tönnessen 40 jaar en Jan Poulissen 60 jaar.

DSC 0340Allen van harte gefeliciteerd. Ook ons feest comité ’t Propke reikt elk jaar de wisseltrofee uit aan leden die of iets totaal geks gedaan hebben, of moeite met fietsen hebben. Dit jaar zochten zij het intern en hun keuze was gevallen op het lache bekje Monique Arts voor haar 25 jarige inzet binnen ’t Propke. Zij ontving een unieke broche die nog nooit eerder is uitgereikt en een echte voorzittershamer met de logo van ’t Propke. En dat zij trots was kon iedereen wel merken deze avond en zijzelf vond het dan ook de mooiste onderscheiding die zij ooit heeft ontvangen. Na deze onderscheiding van ’t Propke konden de leden hiervan gewoon weer aan hun werk want zij organiseren immers onze feesten en ook deze. Het licht werd gedoofd, de muziek ging aan en langzaam kwam het feest op gang. De eerste artiest kwam helemaal uit Tirol aan gereisd voor ons en het was niemand minder dan Andreas Wieß, Na het tweede schlagersliedje zat de stemming er al vol in en onze eerste polonaise was een feit. Na diverse Duitse schlagers en zugabe’s was het de beurt aan onze eigen lokale artiesten. Het was niemand minder dan Sandra en Marco die voor ons kwamen optreden en het dak ging er dan ook vanaf. Al met al kunnen we terug kijken naar een zeer geslaagde feestavond en danken dan ook alle leden van ’t Propke voor deze avond die door ging tot in de late uurtjes.

Joomla templates by a4joomla