De Jap 日本語

de japHieronder zijn de berichten te lezen van De Jap; iemand die onze vereniging altijd en overal volgt en hier verslag van uitbrengt. Wie de Jap is, zal altijd wel een raadsel blijven. Mochten jullie het weten, laat het ons dan weten. Maar willen we het eigenlijk wel weten?... 

Veel plezier met het lezen van zijn berichten:

Zondag 18 juni het tweede Bondsschuttersfeest, deze werd georganiseerd door St.Barbara Reuver. Deze keer ging er geen bus en moesten de leden op eigen vervoer naar de Reuver. Sommige leden lieten zich brengen of hadden een privé chauffeur, de rest was wel actief en zijn met de fiets gekomen (de meeste elektrisch). Na het ontvangst stelde wij ons op de marktplein op om aan de optocht te beginnen en voordat wij mochten vertrekken kwamen de eerste alweer terug.

Tijdens de optocht hebben wij de volgende prijzen behaald.

3de plaats Mooiste geheel,

1ste plaats Beste Defilé

2de prijs Beste bordjesdrager (Djanee Elbers).

Maar er was meer tijdens de optocht in de Reuver Jordin Elbers liep voor het eerst met het

bordje bij onze zustervereniging St.Anthonius, zij viel jammer genoeg niet in de prijzen maar heeft het zeker heel goed gedaan.

Na de optocht zijn we met zijn allen naar het Schuttersveld van St.Barbara gegaan om daar verder te gaan met het program. Met 5 zestallen waren wij deze middag vertegenwoordigd.

Hier behaalde alleen onze D-schutters een 5de plaats.

Bondsfeest reuver groep

Zondag 28 mei het eerste Bondsschuttersfeest, deze werd georganiseerd door St.Jan Grubbenvorst. Tevens mochten wij deze dag onze nieuwe vaandel en uniformjassen presenteren. Maar iedereen was ook wel benieuwd op het koninginkleed van Nanette Ramaekers-Ubben. Na het ontvangst op de boerderij Het gebroken slot en de inspectie aan de Dorpstraat naast de kerk begon de optocht en deze was i.v.m. het warme weer ingekort naar 800 meter en lang genoeg om onze nieuwe uniformjassen, vaandel en uiteraard onze koningin aan het publiek te showen. Aan de reacties en het applaus van het publiek dat langs de weg stond kreeg je het gevoel, hier doe je voor. Maar ook door de jury zijn we beloont met de volgende prijzen.

1ste prijs beste houding militair uniform,

1ste prijs beste defilé militair uniform,

3de  prijs beste bordjesdrager militair uniform (Djanee Elbers),

2de prijs mooiste Koningin (Nanette Ramaekers).

We waren vertegenwoordig met 4 zestallen, alleen onze C-schutters mochten kavelen maar behaalde geen prijs.

 MG 7613

Zaterdag 22 april werd het jaarlijkse Koningschieten gehouden bij Broederschap St.Martinus te Tegelen. Traditie getrouw vind deze altijd plaats op de zaterdag na Pasen. Voorafgaand aan het Koningschieten werd eerst nog het regerende Koningspaar Ton Peeters en Linda Nieskens-Peeters thuis afgehaald en dit jaar hadden wij de beschikking over de Oeles bus. Nadat wij bij Ton werden voorzien van een hapje en een drankje gingen we naar de ontmoeting plaats waar wij gezamenlijk met onze zustervereniging St.Anthonius door de Tegelse straten marcheerde richting het schuttersterrein. Hier stonden de genodigde en de Duitse schutterij die al 40 jaar te gast zijn bij St.Anthonius ons op te wachten. We werden toegesproken door Hans Breit voorzitter van St.Anthonius en onze Burgemeester Dhr.Antoin Scholten. Na deze toespraken opende onze pastoor Fr. Marc Louie M.Carlo met een openingsgebed het Koningschieten 2017 en konden de nog regerende koningen van hun zilver ontdaan worden.

Na diverse rondes en spannende minuten was het Nanette Ramaekers-Ubben die de vogel omlaag schoot en zich hiermee verzekerde van koningszilver.

Nadat onze toekomstige voorzitter Ton Peeters Nanette versierde met het Koningszilver kon het feest beginnen en deze ging dan ook door tot in de late uurtjes.

11 Nanette puck en Dennis 

 

We wensen Nanette veel succes en vooral veel plezier in het schuttersseizoen 2017

Zaterdag 15 april j.l. organiseerde de leden van ’t Propke ons jaarlijkse paasdinch. Iedereen werd verzocht om 16:00 uur op ons schuttersterrein aanwezig te zijn en hier werd dan ook in grote getale gehoor aan gegeven. Zelfs de paashaas was aanwezig en heeft diverse eieren voor de jeugd verstopt en één speciaal ei, het gouden ei. Imke Dekkers was de gelukkige die het gouden ei vond en mocht deze inruilen voor een tegoedbon van Intertoys. Na het eieren zoeken gingen we met zijn allen aan tafel en konden we ons tegoed doen aan de paasdinch. De leden van ’t propke hadden voor ons allen een geweldige dag bezorgt en er was voor iedereen wel een activiteit waar  men aan deel kon nemen. De F1 fans konden naar de kwalificatie van Max Verstappen kijken. Voor de jeugd was er een spring kussen en er was een heuse toeptafel. Terug kijkend op de dag kunnen we niet meer doen dan de leden van ’t Propke danken voor hun inzet en deze geweldige dag.

Kijk in de map foto’s of klik hier http://www.broederschap-st-martinus.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=467 voor onze foto reportage.

jeugd paashaas

 

Zaterdag 8 april organiseerde St.Urbanus te Belfeld het eerste 6-tallen schieten voor het seizoen 2017. Met in ons achterhoofd de resultaten van de wintercompetitie en onze eerste oefenavond met de grote buks afgelopen zaterdag 1 april gingen we met volle moed en hoog gemotiveerd onder de buks. We waren met genoeg leden om een in de A, B en C-tal mee te mogen schieten. Het weer was ons goed gezind en met schieten ging het even niet zoals we gehoopt hadden maar de A had een 3de prijs en de C een 2de prijs.

Afgelopen twee weken zijn diverse leden van ons in de weer geweest om ons schuttersterrein in paraatheid te brengen voor het schietseizoen en uiteraard voor ons Koningschieten 22 april aanstaande. Zo werd het pad schoon geblazen, beton gestort en diverse klussen die de winter over zijn blijven liggen gedaan. Iedereen had zo zijn eigen taak, de één verdeelde de taken en hield een oogje in het zeil (zie foto 1), weer een andere zorgde dat de betonmolen en de schietmast niet omviel (zie foto 2& 3). Over dat omvallen van de betonmolen komen we nog wel terug in ons schuttersblaadje van mei. En dan waren er gelukkig nog de doeners om toch nog alles gereed te krijgen(zie foto 1).

Foto 1

Preventief onderhoud 2

Foto 2

Preventief onderhoud 3

Foto 3

Preventief onderhoud 1

Iedereen kent wel ons feestcommissie ’t Propke, waar zij voor staan en vooral wat zij zoal organiseren voor onze leden en familie. Maar wisten jullie ook dat deze in maart 1992 is opgericht tijdens de jaarvergadering als feestcommissie St.Martinus en 2000 een naamsverandering ondergingen en zich ’t Propke gingen noemen. Al met al zijn zij dus dit jaar al 25 jaar actief voor ons en organiseren zelf of hebben inspraak in bijna alle feesten van onze vereniging. Maar ook uniek te noemen is dat Monique Arts-Oijen v. al 25 jaar hiervan deel uitmaakt en Henk Willemsen 15 jaar. Monique & Henk beide nog zeer actief en de enige nog overgeblevene initiatief nemers voor de oprichting in 1992. Monique zonder pauze en Henk na 10 jaar afwezigheid toch weer terug. Maar zij beide doen het niet alleen en zijn sinds het vorig jaar met 9 leden en daarom feliciteren wij ook iedereen van ’t propke en dat zij nog vele feestje en familie dagen mogen organiseren. Maar toch in het bijzonder feliciteren wij Henk & Monique voor hun 15 & 25 jaar inzet en het geweldige initiatief dat zij voor 25 jaar terug hebben genomen.

Na een spannende wintercompitie zijn afgelopen zaterdag de kampioenen bekend geworden in de diverse klasse. In de C-klasse was de beste Bruno Kaszijnski met 193 punten, in de B-klasse Martijn Dekkers met 200 punten en in de A-klasse was het Herman Marx met 193 punten. Martijn heeft het maximaal te behalen punten totaal wat er geschoten kon worden behaald en staat hiermee dan ook met vlag en wimpel bovenaan, en is hiermee algeheel winterkampioen 2016 – 2017.

IMG 1380

IMG 1382

 
CIMG3234

Zaterdag 6 januari stond ons eerste activiteit voor het nieuwe jaar op ons programma. S ’middags gingen Piet Spoelstra en Ton Peeters naar de officiële opening van het 200 jarig bestaan van Tegelen en toen zag het er met het weer al niet goed uit. Na diverse Whats Apps, sms’jes en heen en weer gebeld heeft het bestuur ervoor gekozen om deze avond niet door te laten gaan, want we willen ja niet de krant halen omdat half Martinus in de eerste gipsvlucht zit van het nieuwe jaar. Zo werd de nieuwjaarsborrel en winterkoning schieten uitgesteld tot de dag erna, was dus gelukkig niet lang wachten. Vanaf 15:00 uur waren de leden, familie, kennissen en ieder die ons een warm hart toedraagt van harte welkom en het werd dan ook gezellig druk.

 

CIMG3247

 Rond de klok van half 5 begon de loting en kon begonnen worden aan het winterkoning schieten. Hier heeft Piet Dekkers een ingenieus systeem voor ontwikkeld om het schieten spannend te maken. Men diende eerst de buitenring eraf te schieten en het was Els Poulissen die deze ring eraf schoot, hierna ging men verder op de binnenring die nu tevoorschijn was gekomen en hier was het Piet Dekkers die het lukte om de vogel eraf te schieten en zich nu Winterkoning Seizoen 2016-2017 mag noemen.

  

Al met al mogen we zeggen dat het zeer ouderwets gezellig was en ons bestuur hun best gedaan hebben en zeker een wijze beslissing hebben genomen om dit naar de zondag te verplaatsen.

Joomla templates by a4joomla