De Jap 日本語

de japHieronder zijn de berichten te lezen van De Jap; iemand die onze vereniging altijd en overal volgt en hier verslag van uitbrengt. Wie de Jap is, zal altijd wel een raadsel blijven. Mochten jullie het weten, laat het ons dan weten. Maar willen we het eigenlijk wel weten?... 

Veel plezier met het lezen van zijn berichten:

Vrijdag 14 juli waren we met de vereniging uitgenodigd bij Paul & Mandy Gerards-Cuijpers bij hun huwelijksfeest. Hier geven wij als vereniging dan ook graag gehoor aan en zijn in vol ornaat en luid tromgeroffel een serenade gaan brengen. Traditie getrouw doen onze officieren saluutschoten maar hier heeft de regering met hun nieuwe wapenwet een streep doorheen getrokken. Het lukte niet om in deze korte tijd de politie om te stemmen en het ligt nu bij de OLS-Federatie en hoofd Politie van

Limburg om dit voor de toekomst toch weer geregeld te krijgen zodat wij onze traditie voort kunnen zetten. Als alternatief heeft het bestuur voor confetti shooters gezorgd en deze verdeeld onder de marketentsters en twee leden. Nu kent onze commandant diverse commando’s maar wat moet je hier nu tegen zeggen. Presenteer geweer gaat niet dus kwam hij met een alternatief. Na deze confetti regen werden we uitgenodigd voor een drankje waar wij natuurlijk geen nee op zeggen. Namens alle leden van onze vereniging wensen wij Paul en Mandy nog vele gelukkige jaren en aan onderstaande foto kunnen we zien dat als het even niet vooruitgaat Bram en Rick hun wel vooruit duwen.

Paul en Mandy

Zondag 2 juli, het feest der schuttersfeesten ons jaarlijkse OLS schuttersfeest. We moesten met zijn allen voor 11:30uur in ons club lokaal café Schillings en voor de oud gediende onder ons gewoon Coba zijn. Een beetje later zijn we dan ook vertrokken richting Merkelbeek en de stemming zat er al goed in. Tijdens onze busreis werden de zes schutters bekendgemaakt die voor ons dit jaar mochten strijden voor de Um. Het waren Wim Ambaum, Wiel Ambaum, Dennis Ramaekers, Nanette Ramaekers, Piet Spoelstra, Huub Dorssers en als reserve schutter Matje Basten.

Merkelbeek 6

 Eenmaal aangekomen op het OLS feestterrein hadden we nog genoeg tijd om ons voor te bereiden voor de optocht die voor ons rond 14:50uur zou starten, en volgens de buienrader zou het ook rond deze tijd gaan regenen. Als Jap heb ik het nog nooit meegemaakt dat de Buienrader klopte en laat deze het nu wel eens bij het rechte eind hebben, het regende vanaf het moment dat wij ons gingen opstellen tot 100 meter voor het einde van de optocht.

Eenmaal aan de optocht begonnen viel de regen eigenlijk al niet meer op door alle aandacht van het publiek die massaal naar Merkelbeek waren afgereisd en ons applaudisseerde toen wij als schutterij voorbij trokken, alleen al hiervoor doe je het toch, en uiteraard ook voor de prijzen.

In de optocht behaalde wij de volgende plaatsen c.q. prijzen.

11de plaats mooiste bordjesdrager militairuniform nieuwe exercitie ongewapend Jordin Elbers

29ste plaats mooiste bordjesdrager militairuniform nieuwe exercitie ongewapend Djanee Elbers

5de plaats beste vaandeldrager militairuniform nieuwe exercitie ongewapend Dennis Ramaekers

1ste prijs mooiste koningspaar militairuniform nieuwe exercitie ongewapend Nanette Ramaekers & Gé Arts

13de plaats mooiste Koningin militairuniform nieuwe exercitie ongewapend Nanette Ramaekers

19de plaats beste commandant militairuniform nieuwe exercitie ongewapend Ton Peeters

10de plaats, beste defilé militairuniform nieuwe exercitie ongewapend

13de plaats beste houding militairuniform nieuwe exercitie ongewapend

11de plaats mooiste geheel militairuniform nieuwe exercitie ongewapend

Zondag 18 juni het tweede Bondsschuttersfeest, deze werd georganiseerd door St.Barbara Reuver. Deze keer ging er geen bus en moesten de leden op eigen vervoer naar de Reuver. Sommige leden lieten zich brengen of hadden een privé chauffeur, de rest was wel actief en zijn met de fiets gekomen (de meeste elektrisch). Na het ontvangst stelde wij ons op de marktplein op om aan de optocht te beginnen en voordat wij mochten vertrekken kwamen de eerste alweer terug.

Tijdens de optocht hebben wij de volgende prijzen behaald.

3de plaats Mooiste geheel,

1ste plaats Beste Defilé

2de prijs Beste bordjesdrager (Djanee Elbers).

Maar er was meer tijdens de optocht in de Reuver Jordin Elbers liep voor het eerst met het

bordje bij onze zustervereniging St.Anthonius, zij viel jammer genoeg niet in de prijzen maar heeft het zeker heel goed gedaan.

Na de optocht zijn we met zijn allen naar het Schuttersveld van St.Barbara gegaan om daar verder te gaan met het program. Met 5 zestallen waren wij deze middag vertegenwoordigd.

Hier behaalde alleen onze D-schutters een 5de plaats.

Bondsfeest reuver groep

Zondag 28 mei het eerste Bondsschuttersfeest, deze werd georganiseerd door St.Jan Grubbenvorst. Tevens mochten wij deze dag onze nieuwe vaandel en uniformjassen presenteren. Maar iedereen was ook wel benieuwd op het koninginkleed van Nanette Ramaekers-Ubben. Na het ontvangst op de boerderij Het gebroken slot en de inspectie aan de Dorpstraat naast de kerk begon de optocht en deze was i.v.m. het warme weer ingekort naar 800 meter en lang genoeg om onze nieuwe uniformjassen, vaandel en uiteraard onze koningin aan het publiek te showen. Aan de reacties en het applaus van het publiek dat langs de weg stond kreeg je het gevoel, hier doe je voor. Maar ook door de jury zijn we beloont met de volgende prijzen.

1ste prijs beste houding militair uniform,

1ste prijs beste defilé militair uniform,

3de  prijs beste bordjesdrager militair uniform (Djanee Elbers),

2de prijs mooiste Koningin (Nanette Ramaekers).

We waren vertegenwoordig met 4 zestallen, alleen onze C-schutters mochten kavelen maar behaalde geen prijs.

 MG 7613

Zaterdag 22 april werd het jaarlijkse Koningschieten gehouden bij Broederschap St.Martinus te Tegelen. Traditie getrouw vind deze altijd plaats op de zaterdag na Pasen. Voorafgaand aan het Koningschieten werd eerst nog het regerende Koningspaar Ton Peeters en Linda Nieskens-Peeters thuis afgehaald en dit jaar hadden wij de beschikking over de Oeles bus. Nadat wij bij Ton werden voorzien van een hapje en een drankje gingen we naar de ontmoeting plaats waar wij gezamenlijk met onze zustervereniging St.Anthonius door de Tegelse straten marcheerde richting het schuttersterrein. Hier stonden de genodigde en de Duitse schutterij die al 40 jaar te gast zijn bij St.Anthonius ons op te wachten. We werden toegesproken door Hans Breit voorzitter van St.Anthonius en onze Burgemeester Dhr.Antoin Scholten. Na deze toespraken opende onze pastoor Fr. Marc Louie M.Carlo met een openingsgebed het Koningschieten 2017 en konden de nog regerende koningen van hun zilver ontdaan worden.

Na diverse rondes en spannende minuten was het Nanette Ramaekers-Ubben die de vogel omlaag schoot en zich hiermee verzekerde van koningszilver.

Nadat onze toekomstige voorzitter Ton Peeters Nanette versierde met het Koningszilver kon het feest beginnen en deze ging dan ook door tot in de late uurtjes.

11 Nanette puck en Dennis 

 

We wensen Nanette veel succes en vooral veel plezier in het schuttersseizoen 2017

Zaterdag 15 april j.l. organiseerde de leden van ’t Propke ons jaarlijkse paasdinch. Iedereen werd verzocht om 16:00 uur op ons schuttersterrein aanwezig te zijn en hier werd dan ook in grote getale gehoor aan gegeven. Zelfs de paashaas was aanwezig en heeft diverse eieren voor de jeugd verstopt en één speciaal ei, het gouden ei. Imke Dekkers was de gelukkige die het gouden ei vond en mocht deze inruilen voor een tegoedbon van Intertoys. Na het eieren zoeken gingen we met zijn allen aan tafel en konden we ons tegoed doen aan de paasdinch. De leden van ’t propke hadden voor ons allen een geweldige dag bezorgt en er was voor iedereen wel een activiteit waar  men aan deel kon nemen. De F1 fans konden naar de kwalificatie van Max Verstappen kijken. Voor de jeugd was er een spring kussen en er was een heuse toeptafel. Terug kijkend op de dag kunnen we niet meer doen dan de leden van ’t Propke danken voor hun inzet en deze geweldige dag.

Kijk in de map foto’s of klik hier http://www.broederschap-st-martinus.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=467 voor onze foto reportage.

jeugd paashaas

 

Afgelopen twee weken zijn diverse leden van ons in de weer geweest om ons schuttersterrein in paraatheid te brengen voor het schietseizoen en uiteraard voor ons Koningschieten 22 april aanstaande. Zo werd het pad schoon geblazen, beton gestort en diverse klussen die de winter over zijn blijven liggen gedaan. Iedereen had zo zijn eigen taak, de één verdeelde de taken en hield een oogje in het zeil (zie foto 1), weer een andere zorgde dat de betonmolen en de schietmast niet omviel (zie foto 2& 3). Over dat omvallen van de betonmolen komen we nog wel terug in ons schuttersblaadje van mei. En dan waren er gelukkig nog de doeners om toch nog alles gereed te krijgen(zie foto 1).

Foto 1

Preventief onderhoud 2

Foto 2

Preventief onderhoud 3

Foto 3

Preventief onderhoud 1

Zaterdag 8 april organiseerde St.Urbanus te Belfeld het eerste 6-tallen schieten voor het seizoen 2017. Met in ons achterhoofd de resultaten van de wintercompetitie en onze eerste oefenavond met de grote buks afgelopen zaterdag 1 april gingen we met volle moed en hoog gemotiveerd onder de buks. We waren met genoeg leden om een in de A, B en C-tal mee te mogen schieten. Het weer was ons goed gezind en met schieten ging het even niet zoals we gehoopt hadden maar de A had een 3de prijs en de C een 2de prijs.

Na een spannende wintercompitie zijn afgelopen zaterdag de kampioenen bekend geworden in de diverse klasse. In de C-klasse was de beste Bruno Kaszijnski met 193 punten, in de B-klasse Martijn Dekkers met 200 punten en in de A-klasse was het Herman Marx met 193 punten. Martijn heeft het maximaal te behalen punten totaal wat er geschoten kon worden behaald en staat hiermee dan ook met vlag en wimpel bovenaan, en is hiermee algeheel winterkampioen 2016 – 2017.

IMG 1380

IMG 1382

Joomla templates by a4joomla