De Jap 日本語

de japHieronder zijn de berichten te lezen van De Jap; iemand die onze vereniging altijd en overal volgt en hier verslag van uitbrengt. Wie de Jap is, zal altijd wel een raadsel blijven. Mochten jullie het weten, laat het ons dan weten. Maar willen we het eigenlijk wel weten?... 

Veel plezier met het lezen van zijn berichten:

Zaterdag 12 april werd er in Tegelen traditie getrouw door beide schutterijen het Koningschieten gehouden, nou traditie? Beide schutterijen organiseerde het wel op dezelfde dag, zelfs op de zelfde locatie. Maar het was net de reclame van Twix, de één was al aanwezig, terwijl de andere schutterij zich aan de Tegelse bevolking liet zien. Aan de rechter zijde waren de bonnen alleen s’middags geldig terwijl aan de linker zijde de bonnen het gehele jaar geldig zijn. Is toch net de Twix reclame daar op het schuttersterrein.

DSC02241.JPG

Maar laten wij het hebben over ons eigen Koningschieten. Om 14:00 uur werd er vanuit ons clublokaal vertrokken naar onze nog regerende Koning, iedereen in volornaat opgesteld om te vertrekken en ja, daar gebeurde het dan, onze vaandel en uiteraard de vaandeldrager zelf waren niet aanwezig, en een schutterij zonder vaandel is als een kip zonder hoofd. Dit kwam dan ook tot uiting tijdens onze optocht naar de Koning, diverse leden hadden hun boorden nog open staan, de ander had geen handschoenen bij zich en als klap op de vuurpijl stond onze Koning nog net niet gereed, hij was wel verder gevorderd als in 2012. Na wat correctie van onze commandant en de voorzitter was onze Koning toonbaar en konden wij de weg vervolgen door de Tegelse straten naar het schuttersterrein. En ja hoor, onze vaandel was komen opduiken en het ging stukken beter, met de groep wel, iedereen aanwezig en zette hun beste beentje voor, toen begon onze commandant raar te doen, commando’s op de verkeerde voet, links zeggen terwijl de schutters naar rechts moeten, gelukkig voor de commandant dat het ervaren rotten zijn en weten wat ze moeten doen. Eenmaal op het schuttersterrein aangekomen, kwamen toch voor een klein momentje beide schutterijen bij elkaar, heel klein momentje maar, na de toespraak van onze Burgervader Dhr.Scholten en het openingsgebed van Pastoor Dautzenberg gingen de nieuwe leden onder het vaandel en scheidde de wegen van beide schutterij zich weer. Na diverse rondes op de vogel geschoten te hebben viel bij Jan Poulissen de vogel omlaag en is Jan onze nieuwe Koning 2014, nadat Jan het Koningszilver omgehangen kreeg kon het feest dan eindelijk losbarsten en werd er gevierd tot in de late uurtjes.

Voor een impressie van onze Koningsdag zie onze foto map Koningschieten.

Veel kijk plezier, De Jap. 

CIMG2426

 Nadat diverse leden van ons tijdens wintermaanden hard gewerkt hebben om ons onderkomen weer in orde te maken, nadat de gemeente Venlo deze afgekeurd had omdat de hoogte op een paar centimeter te laag was. Heeft de harde kern het voormekaar gekregen om dit voor het aanvang van het nieuwe seizoen met een paar centimer over nu weer helemaal volgens de regels in orde te hebben. Nu kon dan eindelijk gepoets worden onder het strenge oog van onze dames, en dit was wel even nodig. Er waren me toch een paar kerels bij die dachten met 1 emmer sop de gehele dag door te komen. Mooi niet dus, onze heren kregen even een cursus poetsen en het ziet er nu weer spik en span uit.

Jeroen

 Jeroen is voor de carnavalsdagen uitgekomen als jeugdadjudant op de Vijverhof school. Jeroen ook bij onze vereniging altijd met goed humor aanwezig en voorop in het maken van de gezelligheid. Tijdens de carnavalsdagen zijn bijna alle leden van St. Martinus zeer actief. De één als adjudant, de meeste voor opvulling in de diverse zalen c.q. tenten en onze Leon Gerards voor ons welzijn. Leon was deze dolle dagen actief bij de E.H.B.O en hield met zijn collega’s een oogje in het zeil.

 Leon

Joomla templates by a4joomla