De Jap 日本語

de japHieronder zijn de berichten te lezen van De Jap; iemand die onze vereniging altijd en overal volgt en hier verslag van uitbrengt. Wie de Jap is, zal altijd wel een raadsel blijven. Mochten jullie het weten, laat het ons dan weten. Maar willen we het eigenlijk wel weten?... 

Veel plezier met het lezen van zijn berichten:

Zaterdag 29 augustus zijn onze penningmeester Eveline Willems-Dekkers en onze Sappeur Pascal Willems verblijd met de geboorte van een zoon. Max 51 centimeter groot, 3648 gram zwaar. Niets aparts zou je denken, is het niet dat Max al na een paar weken na zijn geboorte onze nieuwe verenigings T-Shirt draagt waar wij leden al 2 jaar op zitten te wachten. Als Max nu al ons T-shirt draagt lijkt het mij verstandig dat zijn moeder (onze penningmeester) de knip maar dichthoud en begint te sparen voor Max zijn uniform. 

MAX

Beste schuttersvrienden en -vriendinnen,

Zoals jullie zojuist mee hebben gekregen, zijn alle activiteiten tot 1 juni door de overheid stop gezet.

Dit houdt concreet in dat de volgende activiteiten helaas niet doorgaan:

  • Zoals bekend, de laatste 2 wedstrijden van de wintercompetitie;
  • Onze Paasdinch en daarmee de opening van het nieuwe zomerseizoen op 11 april;
  • Het koningsschieten bij St. Anthonius op 18 april;
  • Het door ons georganiseerde 1e Onderlinge op 25 april;
  • Het 2e Onderlinge georganiseerd door het Akkermansgilde op 16 mei;
  • Het 1e Bondsfeest bij St. Anthonius op 24 mei;
  • Ook de groepen gasten die tot 1 juni ingepland stonden, worden natuurlijk geannuleerd;
  • Uiteraard vervallen ook de oefenavonden buiten die tot 1 juni gepland stonden.

Natuurlijk zullen we kijken of en wanneer we de Onderlinge wedstrijden eventueel kunnen inhalen.

Met hartelijke groet,

Het Bestuur

 

Afgelast_corona_virus_stock_Digitaal_Dagblad5e6b891212c47

Thei v.Oijen

Dinsdag 17 december ontvingen wij het droevige bericht dat Thei van Oijen op 88jarige leeftijd is overleden.

Thei werd in 1946 op 15jarige leeftijd lid van onze schutterij dat net weer hestellend was van de oorlog. In 1956 toen onze vereniging voor het eerst geüniformeerd was werd Thei commandant. Deze functie heeft hij 40 jaar tot 1996 met trots uitgevoerd. In 1963 werd Thei secretaris en dit in een tijd dat er nog geen computers waren en de werkdagen langer duurde dan nu. Thei heeft deze functie 35 jaar tot 1998 gedaan. In 1969 werd  Thei gekozen tot bestuurslid van de Schuttersbond Juliana Noord en Midden Limburg.

In deze functie was Thei de grote voorvechter voor gelijkheid binnen het Schutters en Gilde wezen en het was dan voor ons niet vreemd dat de vrouwen bij onze eigen vereniging achter het vaandel mochten lopen en mee mochten schieten. Dit was toentertijd binnen de OLS federatie echt een unicum en heden ter dagen een steeds normaler beeld.

Voor al zijn inzet voor onze vereniging en het Schutters en Gilde wezen is Thei hiervoor dan ook op 4 november 2006 door de toenmalige burgemeester dhr.Bruls onderscheiden in de orde van Orange Nassau.

Op vrijdag 27 december aanstaande zullen we voor de laatste keer afscheid nemen van Thei van Oijen bij Crematorium Nedermaas te Geleen.

Zijn uitvaart vindt plaats om 13.30 uur.

Het adres van Crematorium Nedermaas is:

Vouershof 1

6161 DB Geleen

Zondag 24 november waren de verwachtingen hoog gespannen. Het was eindelijk zo ver. Sinterklaas en zijn pieten zouden onze vereniging bezoeken. ’t Pröpke had van te voren al hard gewerkt om het lokaal gezellig en feestelijk aan te kleden. En met succes! Het was echt heel erg gezellig geworden.

Om 3 uur zaten 17 kinderen, groot en klein, vol spanning met hun papa’s, mama’s, opa’s en oma ’s te wachten tot het eindelijk zo ver was dat hij komen. Met de neuzen tegen het glas gedrukt stonden ze te wachten tot hij eindelijk toch écht kwam. Toen Sint en zijn Pieten eindelijk daar waren en iedereen goedendag gezegd hadden, ging Sint zich prinsheerlijk zitten in  de stoel die al voor hem klaar stond en werden alle kinderen naar voren geroepen. Na een welkomstwoordje door de voorzitter en een paar sinterklaasliedjes, werden alle kindjes een voor een naar voren geroepen voor een kort gesprekje met de Sint.

Toen uiteindelijk alle kindjes bij Sinterklaas geweest waren, werden nóg 3 kindjes naar voren geroepen, of beter gezegd… onze 3 sappeurs! Sinterklaas had namelijk vernomen dat deze grote jongens pas geïnstalleerd waren, maar dat er nog iets ontbrak aan hun uniform. Dus dichtpiet had samen met malle pietje hard zijn best gedaan om hun uniform toch compleet te krijgen. Na een mooie gedicht, kregen deze 3 grote jongens de grootste cadeaus die lagen te wachten en mochten ze samen met de andere kinderen open maken. Maar oeps… de rugzakken die ze kregen, waren een beetje klein uitgevallen.. Die malle pietje toch… Nadat iedereen uitgelachen was en alle kindjes samen met hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s Sinterklaas en zijn Pieten bedankt en uitgezwaaid hadden, werd er nog gezellig na gekletst onder genot van een drankje.

 

20191124_164757(0)

Zaterdag 9 november tijdens de St. Martinus viering stonden bij Broederschap St. Martinus Tegelen twee installaties op het programma. Na Jaren heeft Broederschap St.Martinus Tegelen weer een beschermheer. Don Willems een rasechte Tegelse en sinds 2005 getrouwd met zijn echtgenote Sylvie, ook hebben zij beide twee kinderen, dochter Julie en zoon Charly. Don is eigenaar van VeTeBe maar nog veel belangrijker is dat Don een echte verenigingsman in hart en nieren is. Verder zijn de heren Pascal Willems, Maurice Idink en Jeroen Wijnands geïnstalleerd als sappeurs. Dit is voor Tegelen een totaal nieuwe discipline.

We wens alle vier de heren veel succes in hun nieuwe rol.

DSC_0068

DSC_0143

Op zaterdag 28 september heeft Broederschap St. Martinus te Tegelen 2 primeurs gehad in haar 173-jarig bestaan. Als eerste heeft de Broederschap voor het eerst in haar geschiedenis een jeugdkoning. Tijdens een spannende strijd schoot de 9-jarige Jordin Elbers tot eerste (vrouwelijke) jeugdkoning van Broederschap St. Martinus. Jordin is sinds 2 jaar de vaste bordjesdrager van de vereniging en schiet als jeugdlid ook regelmatig mee op de Bondsschuttersfeesten van de Bond Juliana Noord & Midden Limburg.

Daarna heeft de 58-jarige Bert van Dijk een vroegtijdig cadeautje voor zijn verjaardag op dinsdag 1 oktober gekregen. Hij heeft zich bij het 74e schot tot koning geschoten. Omdat dit de 5e keer in zijn carrière bij onze vereniging was, mag hij zich na komend schuttersseizoen in 2021 tevens het jaar dat Broederschap St.Martinus 175 jaar bestaat de eerste keizer van onze vereniging noemen. Bert is eerder in 1982, 1996, 1997 en 2009 koning geweest en heeft dus 10 jaar moeten wachten tot zijn grote wens eindelijk uitkwam. Bert is de afgelopen 22 jaar een van de officieren van de vereniging geweest. Daarvoor is Bert 12 jaar lang de Tamboer-majoor van onze Broederschap geweest.

Wij wensen beide koningen van harte proficiat met hun behaalde titel.

 

DSC_0172 DSC_0260

Zondag 23 juni organiseerde St.Urbanus Grashoek het 2de Bondsschuttersfeest van de Schuttersbond Juliana.
 
Tijdens de optocht behaalde wij de volgende prijzen,
3de  plaats Mooiste geheel militair uniform.
2de  plaats Beste houding militair uniform.
2de plaats Beste defilé militair uniform.
1ste prijs Beste Commandant (Gé Arts).
1ste prijs Vaandeldrager (Dennis Rameakers)
1ste prijs Beste Bordjesdrager (Jordin Elbers).
 

DSC_0314

Zondag 18 augustus organiseerde St.Martinus Maasbree alweer het 3de en laatste Bondsschuttersfeest van de Schuttersbond Juliana.
 
Tijdens de optocht behaalde wij de volgende prijzen;
3de Plaats             Beste houding in militair uniform
1ste plaats             Beste defilé in militair uniform
1ste prijs                Beste commandant in militair uniform (Gé Arts)
 
Over het gehele seizoen behaalde wij als groep in de optocht;
2de plaats             Mooiste geheel in militair uniform
2de plaats             Beste houding in militair uniform
1ste prijs                Beste defilé in militair uniform
 
Met windbuksschieten werd er deze zondag gestreden wie er jeugd Bondskampioen werd;
In de categorie 5 t/m 8 jaar behaalde;
1ste plaats             Ymke Dekkers
3de  plaats            Puck Ramaekers
In de categorie 9 t/m 11 jaar;
3de plaats             Jordin Elbers
 
Bij het schieten met de grote buks behaalde;
B-Klasse               4de plaats
D-Klasse               3de plaats
 

DSC_0425

Vrijdagavond 14 juni 2019 ontvingen wij het droevige bericht dat onze schuttersvriend.

                                       Theo Beurskens

                             op 67 jarige leeftijd is overleden.

Theo is op 46 jarige leeftijd lid geworden van Broederschap St.Martinus te Tegelen maar in deze 21 jaar dat Theo lid was heeft hij zich op vele taken zeer verdienstelijk ingezet. Theo was zeer betrokken bij het schieten als buksmeester. Ook tijdens onze verhuizing naar onze huidige locatie heeft Theo vele uren achter het lasapparaat doorgebracht om voor de gezamenlijke schutterijen van Tegelen de schietmasten te maken voor onze huidige kogelvangers.

Theo zal donderdag 20 juni 2019 met schutterseer zijn laatste reis starten.

De crematieplechtigheid is om 16:00 uur in het crematorium Venlo

Grote Blerickse Bergenweg 30

Te Venlo-Blerick

Wij zouden het op prijs stellen indien er schutters komen dat ook zij geüniformeerd zouden zijn.

 

Th.Beurskens

Joomla templates by a4joomla