De Jap 日本語

de japHieronder zijn de berichten te lezen van De Jap; iemand die onze vereniging altijd en overal volgt en hier verslag van uitbrengt. Wie de Jap is, zal altijd wel een raadsel blijven. Mochten jullie het weten, laat het ons dan weten. Maar willen we het eigenlijk wel weten?... 

Veel plezier met het lezen van zijn berichten:

Zondag 02 september alweer het 3de en laatste Bondsschuttersfeest van dit jaar, de organisatie was in handen van St.Lucia Horst. Het weer was ons ook deze dit Bondsfeest weer goed gezind, en gelukkig niet te heet.
 
Tijdens de optocht behaalde wij de volgende prijzen c.q. plaatsen,
Als groep;
2de  plaats mooiste geheel militair uniform.
1ste plaats beste houding militair uniform.
3de  plaats beste defilé militair uniform.
 
Over het gehele jaar gezien behaalde wij de volgende prijs c.q. plaats;
3de  plaats mooiste geheel militair uniform. (eervolle vermelding)
1ste prijs beste houding militair uniform. (zilveren schild)
2de  plaats beste defilé militair uniform. (eervolle vermelding)
 
Individueel;
1ste prijs Beste Commandant (Gé Arts).
1ste prijs beste vaandeldrager (Dennis  Reamakers).
2de  prijs Beste Bordjesdrager (Jordin Elbers).
 
Deze dag was er ook voor de jeugd van 6 t/m 15 jaar Bondskampioenschieten met de windbuks. Deze wordt geschoten in 3 leeftijd categorieën.  6 t/m 8 jaar, 9 t/m 11 jaar en 12 t/m 15 jaar.
In de leeftijd categorie 6 t/m 8 jaar hadden wij twee prijzen, Jordin Elbels behaalde de 1ste prijs en mag zich nu Jeugdkampioen 6 t/m 8 jaar noemen, maar ook onze jongste jeugd Puck Ramaekers behaalde in de jeugd categorie een 3de prijs.
 
Met schieten behaalde wij de volgende plaatsen;
A-schutters 5de plaats. 
C-schutters 5de plaats.
 
Over het gehele jaar gezien behaalde wij de volgende plaatsen;
A-schutters 5de plaats. 
B-schutters gedeelde 8ste plaats. 
C-schutters 6de plaats. 
D-schutters 5de plaats. 
 

DSC_0574

Vrijdag 17 augustus gaven Rob Schouwenberg & Eveline Zwart hun ja woord in het schuttersmuseum in Steyl.

Rob melde zich als lid in 1992 aan bij Broederschap St.Martinus te Tegelen. Rob is 14 jaar Tamboer-Majoor geweest al 18 jaar lid van het feest comité ’t Propke, 12 jaar het beheer van de kantine voor de gezamelijke schutterijen in Tegelen gedaan en buksmeester. Hij heeft Eveline leren kennen als buurmeisje en tijdens de verhuizing van Eveline is pas echt de vonk overgeslagen. In 2011 kreeg ook Eveline het schuttersbloed en melde zich aan als lid en loopt achter in de gelederen mee. Ook zijn ze beide vaste vrijwilligers in het schuttersmuseum waar ze met veel plezier vele vrije uurtje te vinden zijn.

Ook hier waren wij als vereniging bij aanwezig om hun een serenade te brengen.

Namens bestuur en leden wensen wij het bruidspaar veel geluk en voorspoed.

 

rob 01

Zaterdag 14 juli j.l. gaven Joëlle van Lier & Sjuul Jacobs hun ja woord in Galerij de Hoeve in Venlo.

Sjuul melde zich als lid in 2010 aan bij Broederschap St.Martinus te Tegelen. Sjuul is schutter en reserve vaandeldrager binnen de vereniging en een gewaardeerd lid. Tijdens een feestje met vrienden in 2011 heeft hij Joëlle leren kennen en vanaf die tijd was Joëlle ook met regelmaat aan de zijde van Sjuul op onze schutterswei en feestjes aanwezig. In 2017 kreeg ook Joëlle het schuttersvirus en werd lid van onze tamboers korps.

Uiteraard waren wij als vereniging hierbij aanwezig om hun een serenade te brengen.

Namens bestuur en leden wensen wij het bruidspaar veel geluk en voorspoed.

 sjuul 4

Zaterdag 23 juni voor ons de eerste keer dat wij mochten deelnemen aan het Lindeboomtreffen, deze werd georganiseerd door St.Jan Grubbenvorst. Hier mogen maar 2 zestallen per vereniging aan deelnemen, vol enthousiasme begonnen onze 12 schutters aan de wedstrijd waaraan in totaal 18 schutterijen aan deelnamen. Al snel werd er  lacherig gespeculeerd onder het motto “stel je eens voor dat…”. Nou schuttersvrienden, gewonnen hebben we niet, maar het volgend jaar mogen we het Lindeboomtreffen wel organiseren! Het veld was erg sterk, daar mogen we dus nog een beetje voor oefenen. Over wie het volgend jaar het Lindenboomtreffen mag organiseren waren alle aanwezige verenigingen het snel met elkaar eens. Ja, wij mogen deze organiseren.  

  

Lindeboomtreffen groepsfoto

Zondag 17 juni was alweer het 2de Bondsschuttersfeest, deze keer was de organisatie in handen van St.Leonardus Panningen-Egchel. Het weer was ons goed gezind, gelukkig niet te heet.

Tijdens de optocht behaalde wij de volgende prijzen,

1ste plaats Beste houding militair uniform.
2de plaatsMooiste geheel militair uniform.
2de plaats Beste defilé militair uniform.
1ste prijs Beste Bordjesdrager (Jordin Elbers).
2de prijs beste vaandeldrager (Dennis  Reamakers).
1 ste prijs Beste Commandant (Gé Arts).

2de prijs mooiste Koningin (Jamie van der Vegt-Ambaum).

Met schieten behaalde wij de volgende plaats;
B-schutters 2de plaats. 
D-schutters 2de plaats.
Jeugd 6 t/m 8 jaar met de windbuks 3de plaats Jordin Elbers. 
 
 

DSC_0037

Zondag 27 mei organiseerde wijzelff het eerste Bondsschuttersfeest van de Schuttersbond Juliana. S ’morgens vroeg waren er al leden op onze schuttersplak om maar alvast alles in gereedheid te zetten en weer anderen leden gingen al om 11:oo uur in het uniform naar het schuttersmuseum om aldaar de genodigde te ontvangen. Tijdens het ontvangst werd ook onze koningin gepresenteerd de dochter van Wim Ambaum, Jamie van der Vegt-Ambaum. 

Tijdens de optocht behaalde wij de volgende prijzen;
2de prijs beste houding militair uniform
3de prijs beste defilé militair uniform
2de prijs beste commandant militair uniform
1ste prijs mooiste koningin.
 
 

Ook onze jeugd deed het voortreffelijk met de windbuks, Jordin Elbers behaalde bij de jeugd 6 t/m 8 jaar een 2de prijs en haar zuster Djanee Elbers bij de jeugd 12 t/m 15 jaar de 1ste prijs. Geschoten hebben wij deze dag zelf niet want alle handjes moesten ingezet worden om het 1ste Bondsschuttersfeest te organiseren en dat is dan ook zeer goed gegaan.

 

2018 Wim Ambaum

Zaterdag 7 april vond het jaarlijkse koningsschieten plaats van Broederschap St.Martinus Tegelen. Na eerst de nog regerende Koning Nanette Ramaekers te hebben afgehaald en een korte rondgang met een korte tussenstop bij café de Witte gingen wij gezamenlijk met onze zustervereniging St.Anthonius Tegelen naar ons schietterrein. Aldaar aangekomen werd begonnen met eerst een tweetal nieuwe leden Joëlle v.Lier & Tymen Dorssers onder het vaandel te installeren. Hierna werd onze nog regerende Koning van het zilver ontdaan. Hierna ontbrande de strijd om het nieuwe koningschap, bij het lossen van de 91ste  schot kwam de vogel naar beneden en was het Wim Ambaum die de nieuwe koning was en ons in het schuttersseizoen 2018 als koning voorgaat voor Wim is dit de eerste keer in zijn schuttersloopbaan.

Hierna volgde nog een gezellige avond in ons schutterslokaal.

Koning Wim Ambaum

Afgelopen zaterdag 28 april, het einde van het Bavaria tijdperk. Vanaf morgen 1 mei stroomt er Lindeboom door onze leidingen. Dit was voor sommige leden van ons een reden om naar het schutterslokaal te komen om hier voor de laatste maal te proosten een traantje weg te pikken en af te sluiten met Bavaria waar wij vele hoogtepunten mee beleefd hebben, denk hier vooral aan de feestjes in ons schutterslokaal, maar sommige van ons ook een paar lastige momentjes kennen. Vooral de katers en de wankelende fietsen richting huiswaarts. Maar geen zorgen uit eigen ervaring weet ik dat dit ook allemaal kan met Lindeboom.

 

maandagochtend

Maandag 12 februari liep Broederschap St.Martinus sinds jaren weer mee in de Tegelse optocht. Vroeger begeleide de schutterij de prinsenwagen van de Oeles en dit is nog ver voor de tijd van de Jap geweest. Dus sinds vele jaren weer terug van weg geweest en nu niet als begeleiding van de prinsenwagen van de Oeles, maar we liepen voorop bij V.v. De Kaetelaers om onze eigen jeugd Vors Lucifer Mike Geerlings te begeleiden. In een zeer korte tijd werd dit een idee geboren en gerealiseerd. Dennis Ramaekers zorgde voor de wagen en aanhanger en pimpte deze geheel om voor de optocht met een eigen confetti blazer en Eveline Zwart pimpte de jassen. De dag begon met schminken en gebakken eieren met spek. Nadat iedereen de buik vol had en waren geschminkt gingen we met zijn allen naar de opstel plaats waar we welkom werden geheten door Mike. Ook hier kunnen we terug kijken op een geweldige dag van verbroedering en plezier. Dat dit niet de laatste optocht zal zijn bleek wel uit het enthousiasme van alle deelnemers.

OPtocht 2018

Joomla templates by a4joomla