De Jap 日本語

de japHieronder zijn de berichten te lezen van De Jap; iemand die onze vereniging altijd en overal volgt en hier verslag van uitbrengt. Wie de Jap is, zal altijd wel een raadsel blijven. Mochten jullie het weten, laat het ons dan weten. Maar willen we het eigenlijk wel weten?... 

Veel plezier met het lezen van zijn berichten:

Zondag 20 augustus het 3de en laatste Bondsschuttersfeest van dit jaar. Nu was het de beurt aan St.Hubertus Beringe om het laatste Bondsschuttersfeest te organiseren.  Tevens was het ook de laatste Bondsfeest als commandant Ton Peeters, dat hij het goed gedaan heeft bleek wel uit het feit dat wij als groep toch diverse prijzen behaald hebben dit jaar en ook dit Bondsfeest vielen wij in de optocht weer in de prijzen. 1ste plaats mooiste geheel, 2de plaat beste houding, 3de plaats beste defilé, 2de prijs beste bordjesdrager (Djanee Elbers) maar ook Jorden Elbers had een 3de prijs beste bordjesdrager, zie liep bij onze zustervereniging St.Anthonius met het bordje. Beide meiden van harte gefeliciteerd. Zoals iedereen weet worden de groepsprijzen de punten van het gehele jaar bij elkaar opgeteld en op het laatste bondsfeest uitgereikt. Hier behaalde wij een 2de plaats Mooiste geheel, 2de plaats beste houding en een 2de plaats beste defilé. Met het schieten ging het niet zo goed, hier behaalde alleen onze D-schutters een 3de prijs. En wat gaan wij dan doen als het even tegen zit, juist feeeeeeestje. En gefeest werd er in de tent, de handjes de lucht in en onze Jeu Schreurs met de trom de bühne op. 

Bondsfeest Beringe

Zaterdag 19 augustus gingen we met zijn allen naar Belfeld voor onze jaarlijkse barbecue met de Akkermannen en St.Urbanus. Deze datum is naar voor geschoven i.v.m. ons drukke programma en dat wij de eerste zaterdag van september onze feestweekend hebben 200 jaar Tegelen. Ja, ik weet, Tegelen bestaat veel langer maar het is 200 jaar geleden dat zij de weg naar Nederland hebben gevonden. Ondanks dat wij de dag erna een Bondsfeest hadden zijn er toch diverse leden aanwezig en het zonnetje speelde deze keer eens mee. Nadat alle namen geschud en ingevuld waren kon het drietal schieten aanvangen. Voor diegene die het nog niet weten worden de drietallen samengesteld uit 1 lid van elke vereniging en dient elke schutter 3 punten te schieten met elke buks van de verenigingen. Dit is elk jaar weer een uitdaging want men schiet toch met buksen die wij niet gewend zijn en anders liggen dan de buks van ons. Tussen het schieten door werd de barbecue aangemaakt en konden we even later aanvallen om ons te goed te doen van al het lekkers. Al met al kunnen wij ook dit jaar weer terug kijken op een geslaagde en zeer gezellige dag in Belfeld. Je hoeft dan ook geen prijzen te winnen, erbij zijn is net zo gezellig.

CIMG3469

Zaterdag 12 augustus mochten wij het 6de en alweer het laatste onderling schieten van dit jaar organiseren. Normaal gesproken zijn we met zes verenigingen aanwezig maar van de Akkermansgilde Venlo wisten alleen Hans Nijholt en Wil v.Es de weg naar Tegelen te vinden. Om 16:00 uur begon iedereen met de eerste twee rondes vol te schieten tussen de buitjes door en na een korte pauze ging iedereen verder om de laatste twee rondes te schieten. In de A en de B-klasse behaalde wij een 2de prijs en in de C een 1ste prijs.

Eigen onderling 12 08 2017

Vrijdag 4 augustus alweer het tweede schuttershuwelijk dit jaar. Zo waren wij 14 juli met de vereniging nog bij Paul & Mandy te gast mochten wij ook nu weer in vol ornaat een serenade brengen bij het huwelijksfeest van Hardy & Shirley Mertens-Arts. Rond de klok van 19:15 uur werden wij in uniform verwacht bij ’t Zaelke en hier is ook door vele leden gehoor aangegeven. Zelfs Jeu Schillings wist zich even vrij te maken van onze clublokaal om het verse bruidspaar te feliciteren. Om half acht stelde we ons op om onder luid trom geroffel ‘t Zaelke binnen te treden en een serenade te brengen. Ook nu moesten de saluutschoten wijken voor de confetti shooters wat wel een mooi beeld geeft met feesten maar persoonlijk zag ik onze geweren toch liever. 

Schirley Hardy

Zaterdag 29 juli hadden wij een drietallen wedstrijd met onze buren St.Anthonius, dit was een klein voorproefje op onze buren dag 23 september. De stoelen, tafels en parasols werden buiten gezet. Ja jullie lezen het goed, we konden buiten zitten. (komt niet vaak voor) Verder werden de buksen aan weerszijde ingeschoten, de namen werden geloot en de inzet voor elke schutter bedroeg € 1,-. Aan het aantal drietallen die wij hadden t.o.v. St.Anthonius zou men zeggen kat in het bakkie. Maar zoals met alle sporten is het pas afgelopen als men over de eindstreep is en wij moesten nog maar eerst de kaarten vol zien te krijgen en het zag er even uit dat dit niet echt wou lukken. Met nog een viertal kaarten begonnen wij aan de kaveling en deze schutters hadden een scherpe blik en lieten zich van niets afleidden. Dit resulteerde uiteindelijk in een 1ste , 2de en 3de prijs voor ons en er werd een klein feestje gevierd.Zaterdag 29 juli hadden wij een drietallen wedstrijd met onze buren St.Anthonius, dit was een klein voorproefje op onze buren dag 23 september. De stoelen, tafels en parasols werden buiten gezet. Ja jullie lezen het goed, we konden buiten zitten. (komt niet vaak voor) Verder werden de buksen aan weerszijde ingeschoten, de namen werden geloot en de inzet voor elke schutter bedroeg € 1,-. Aan het aantal drietallen die wij hadden t.o.v. St.Anthonius zou men zeggen kat in het bakkie. Maar zoals met alle sporten is het pas afgelopen als men over de eindstreep is en wij moesten nog maar eerst de kaarten vol zien te krijgen en het zag er even uit dat dit niet echt wou lukken. Met nog een viertal kaarten begonnen wij aan de kaveling en deze schutters hadden een scherpe blik en lieten zich van niets afleidden. Dit resulteerde uiteindelijk in een 1ste , 2de en 3de prijs voor ons en er werd een klein feestje gevierd.

29 juli

Vrijdag 14 juli waren we met de vereniging uitgenodigd bij Paul & Mandy Gerards-Cuijpers bij hun huwelijksfeest. Hier geven wij als vereniging dan ook graag gehoor aan en zijn in vol ornaat en luid tromgeroffel een serenade gaan brengen. Traditie getrouw doen onze officieren saluutschoten maar hier heeft de regering met hun nieuwe wapenwet een streep doorheen getrokken. Het lukte niet om in deze korte tijd de politie om te stemmen en het ligt nu bij de OLS-Federatie en hoofd Politie van

Limburg om dit voor de toekomst toch weer geregeld te krijgen zodat wij onze traditie voort kunnen zetten. Als alternatief heeft het bestuur voor confetti shooters gezorgd en deze verdeeld onder de marketentsters en twee leden. Nu kent onze commandant diverse commando’s maar wat moet je hier nu tegen zeggen. Presenteer geweer gaat niet dus kwam hij met een alternatief. Na deze confetti regen werden we uitgenodigd voor een drankje waar wij natuurlijk geen nee op zeggen. Namens alle leden van onze vereniging wensen wij Paul en Mandy nog vele gelukkige jaren en aan onderstaande foto kunnen we zien dat als het even niet vooruitgaat Bram en Rick hun wel vooruit duwen.

Paul en Mandy

Zondag 18 juni het tweede Bondsschuttersfeest, deze werd georganiseerd door St.Barbara Reuver. Deze keer ging er geen bus en moesten de leden op eigen vervoer naar de Reuver. Sommige leden lieten zich brengen of hadden een privé chauffeur, de rest was wel actief en zijn met de fiets gekomen (de meeste elektrisch). Na het ontvangst stelde wij ons op de marktplein op om aan de optocht te beginnen en voordat wij mochten vertrekken kwamen de eerste alweer terug.

Tijdens de optocht hebben wij de volgende prijzen behaald.

3de plaats Mooiste geheel,

1ste plaats Beste Defilé

2de prijs Beste bordjesdrager (Djanee Elbers).

Maar er was meer tijdens de optocht in de Reuver Jordin Elbers liep voor het eerst met het

bordje bij onze zustervereniging St.Anthonius, zij viel jammer genoeg niet in de prijzen maar heeft het zeker heel goed gedaan.

Na de optocht zijn we met zijn allen naar het Schuttersveld van St.Barbara gegaan om daar verder te gaan met het program. Met 5 zestallen waren wij deze middag vertegenwoordigd.

Hier behaalde alleen onze D-schutters een 5de plaats.

Bondsfeest reuver groep

Zondag 2 juli, het feest der schuttersfeesten ons jaarlijkse OLS schuttersfeest. We moesten met zijn allen voor 11:30uur in ons club lokaal café Schillings en voor de oud gediende onder ons gewoon Coba zijn. Een beetje later zijn we dan ook vertrokken richting Merkelbeek en de stemming zat er al goed in. Tijdens onze busreis werden de zes schutters bekendgemaakt die voor ons dit jaar mochten strijden voor de Um. Het waren Wim Ambaum, Wiel Ambaum, Dennis Ramaekers, Nanette Ramaekers, Piet Spoelstra, Huub Dorssers en als reserve schutter Matje Basten.

Merkelbeek 6

 Eenmaal aangekomen op het OLS feestterrein hadden we nog genoeg tijd om ons voor te bereiden voor de optocht die voor ons rond 14:50uur zou starten, en volgens de buienrader zou het ook rond deze tijd gaan regenen. Als Jap heb ik het nog nooit meegemaakt dat de Buienrader klopte en laat deze het nu wel eens bij het rechte eind hebben, het regende vanaf het moment dat wij ons gingen opstellen tot 100 meter voor het einde van de optocht.

Eenmaal aan de optocht begonnen viel de regen eigenlijk al niet meer op door alle aandacht van het publiek die massaal naar Merkelbeek waren afgereisd en ons applaudisseerde toen wij als schutterij voorbij trokken, alleen al hiervoor doe je het toch, en uiteraard ook voor de prijzen.

In de optocht behaalde wij de volgende plaatsen c.q. prijzen.

11de plaats mooiste bordjesdrager militairuniform nieuwe exercitie ongewapend Jordin Elbers

29ste plaats mooiste bordjesdrager militairuniform nieuwe exercitie ongewapend Djanee Elbers

5de plaats beste vaandeldrager militairuniform nieuwe exercitie ongewapend Dennis Ramaekers

1ste prijs mooiste koningspaar militairuniform nieuwe exercitie ongewapend Nanette Ramaekers & Gé Arts

13de plaats mooiste Koningin militairuniform nieuwe exercitie ongewapend Nanette Ramaekers

19de plaats beste commandant militairuniform nieuwe exercitie ongewapend Ton Peeters

10de plaats, beste defilé militairuniform nieuwe exercitie ongewapend

13de plaats beste houding militairuniform nieuwe exercitie ongewapend

11de plaats mooiste geheel militairuniform nieuwe exercitie ongewapend

Zondag 28 mei het eerste Bondsschuttersfeest, deze werd georganiseerd door St.Jan Grubbenvorst. Tevens mochten wij deze dag onze nieuwe vaandel en uniformjassen presenteren. Maar iedereen was ook wel benieuwd op het koninginkleed van Nanette Ramaekers-Ubben. Na het ontvangst op de boerderij Het gebroken slot en de inspectie aan de Dorpstraat naast de kerk begon de optocht en deze was i.v.m. het warme weer ingekort naar 800 meter en lang genoeg om onze nieuwe uniformjassen, vaandel en uiteraard onze koningin aan het publiek te showen. Aan de reacties en het applaus van het publiek dat langs de weg stond kreeg je het gevoel, hier doe je voor. Maar ook door de jury zijn we beloont met de volgende prijzen.

1ste prijs beste houding militair uniform,

1ste prijs beste defilé militair uniform,

3de  prijs beste bordjesdrager militair uniform (Djanee Elbers),

2de prijs mooiste Koningin (Nanette Ramaekers).

We waren vertegenwoordig met 4 zestallen, alleen onze C-schutters mochten kavelen maar behaalde geen prijs.

 MG 7613

Joomla templates by a4joomla